WELKOM

Genneper Parken Tennis is op 1 januari 2014 opgericht, ontstaan na een fusie tussen THES (Tennisclub Het Eindhovense Sportpark) en TVGP (TennisVereniging Genneper Parken), twee tennisverenigingen die gezamenlijk gebruik maakten van de tennisaccommodatie in het gemeentelijke sportpark De Genneper Parken, gelegen langs de Aalsterweg in Eindhoven.

>> Lees verder...

Zonsondergang op ons park!

Zonsondergang op ons park!

Potentieel beschikbare banen

Zou het druk zijn op het park?

Onze banenstatus is uitgebreidt met een heuse RADAR! Klik erop en zie hoeveel banen er nog vrij zijn! 

AGENDA

Thursday 10 september 2015 t/m sunday 25 october 2015

KNLTB najaarscompetitie

Van 8 september t/m 26 oktober (laatste inhaaldag is 16 november); Competitie spelen geeft een extra dimensie aan het tennissen. Strijd op de baan en gezelligheid er naast. Wil je meedoen, meld je dan aan (als team) via de website. Bij vragen vcl@gptennis.nl.

Sunday 8 november 2015 van 12:30 tot 18:00 uur

Thema toernooi met workshop

Een gezelschapstoernooi met enkele (gemengd) dubbelpartijetjes in wisselende samenstelling. Er wordt zoveel mogelijk op sterkte ingedeeld. Tijdens het toernooi kun je deelnemen aan een workshop 'Blessure en Herstel' door Paul Truijens (zie ook Tennissen->Toernooien->T&T Toernooi)

MIJN GPT

Info

New or Forgotten?

GENNEPER PARKEN TENNIS - EINDHOVEN

LAATSTE NIEUWS

Jan Linders: Sparen voor onze club!

Nieuws van 30 september

Zoals jullie weten doet onze vereniging ook dit jaar weer mee aan de Club Spaaractie van de Jan Linders aan de Aalsterweg.

Bij iedere € 10,- aan boodschappen ontvang je één sponsormunt die vervolgens in één van de vier buizen achter de kassa moet worden gegooid. Een van die buizen is van onze vereniging en we moeten met z'n allen ons best doen om onze club te sponsoren!
Onze vereniging kan natuurlijk iedere steun goed gebruiken en jullie kunnen daarbij helpen! Dat kan door het doen van boodschappen bij de Jan Linders aan de Aalsterweg, maar ook door het (laten) inkleuren van een kleurplaat! Via de link onder de titel kunnen jullie een kleurplaat downloaden om deze vervolgens in te (laten) kleuren en bij de kassa van de Jan Linders aan de Aalsterweg in te leveren. Dan ontvang je maar liefst drie sponsormunten waarmee je de club kunt sponsoren!

Vacatures bij de KNLTB ( op vrijwillige basis )

Nieuws van 27 september

De KNLTB is bezig met een ingrijpende wijziging van de aanpak van integriteitskwesties. Hiervoor is een geheel nieuw reglement opgesteld, genaamd het Fair Play Reglement, met bijbehorende gedragscodes voor alle betrokkenen in en bij de tennissport. Jullie hebben hierover wellicht al het nodige meegekregen via Centrecourt en de stukken voor de vergadering van de Ledenraad van afgelopen juni. De KNLTB ziet integriteit binnen de sport als belangrijk speerpunt, waardoor de KNLTB gekozen heeft voor deze ingrijpende wijziging. De timing van onze inspanningen en aanpak blijken goed gekozen te zijn, want het Ministerie van VWS besteedt niet alleen op nationaal niveau aandacht aan integriteit, maar zal ook internationaal haar pijlen hierop gaan richten. Zij heeft van integriteit een speerpunt gemaakt voor het voorzitterschap van Nederland van de Europese Commissie in 2016.  
 
Voor de juiste uitvoering van de tuchtregels onder het Fair Play Reglement hebben we enthousiaste mensen nodig die op vrijwillige basis hierbij betrokken willen zijn. Er staan dan ook thans diverse vacatures open (zie hiervoor de KNLTB website). Het betreft (in een notendop) de volgende vacatures:

  • Vacature aanklager: hij/zij zal zaken aanhangig gaan maken bij de Tuchtraad dan wel de Raad van Beroep indien hij/zij dit noodzakelijk acht. Meldingen van (ernstige) misdragingen zullen door hem/haar in behandeling worden genomen.
  • Vacature lid Tuchtraad: hij/zij zal (samen met andere leden van de Tuchtraad) belast zijn met de daadwerkelijke uitvoering van het nieuwe Fair Play Reglement. Zaken die zijn aangebracht door de aanklager worden door een Tuchtcommissie, bestaande uit 1 of 3 leden van de Tuchtraad, behandeld en er zal door de Tuchtcommissie vonnis worden gewezen. 
  • Vacature lid Raad van Beroep: hij/zij zal (samen met andere leden van de Raad van Beroep) belast zijn met de daadwerkelijke uitvoering van het nieuwe Fair Play Reglement in tweede aanleg. Zaken die zijn aangebracht door bijvoorbeeld de aanklager of aangeklaagde worden door een Commissie van Beroep, bestaande uit 1 of 3 leden van de Raad van Beroep, behandeld en er zal door de Commissie van Beroep vonnis worden gewezen.
  • Vacature secretaris: voor zowel de Tuchtcommissie als de Commissie van Beroep die zich buigen over een specifieke zaak zoekt de KNLTB een secretaris (het betreft dus twee aparte functies). De secretaris zal een ondersteunende rol hebben, en zal onder andere assisteren bij het schrijven van vonnissen.
  • Vacature vertrouwenspersoon: de vertrouwenspersoon zal een adviserende rol spelen. Hij/zij zal luisteren naar het verhaal van een melder en helpen zoeken naar mogelijkheden om de situatie op te lossen. De informatie zal vertrouwelijk worden behandeld en de vertrouwenspersoon is niet verplicht om meldingen door te geven aan de KNLTB.
  • Vacature lid Integriteitscommissie: leden van de Integriteitscommissie zullen de Compliance Officer (indien gewenst of noodzakelijk) assisteren en adviseren bij lastige/integriteitsgevoelige meldingen die bij de Compliance Officer zijn binnen gekomen.
  • Vacature lid Onderzoekscommissie: ten behoeve van de waarheidsvinding kan de aanklager een Onderzoekscommissie inschakelen. De Onderzoekscommissie heeft dan als taak de melding te onderzoeken op waarheidsgehalte. 

Meer informatie over de vacatures is te vinden in de vacatureteksten op de website. Omdat we per 1 januari 2016 willen starten met het nieuwe systeem, staat de deadline voor het reageren op de vacatures op 15 oktober (aanklager, lid Tuchtraad, lid Raad van Beroep) dan wel 1 november (secretaris, vertrouwenspersoon, lid Integriteitscomissie, lid Onderzoekscommissie).

Een Brabants kampioen in de gelederen !

Nieuws van 19 september

Tijdens de Brabantse Regionale Jeugd Masters is Jim Aarts winnaar geworden in de leeftijdscategorie 11 t/m 12 jaar. Een prestatie van formaat en nog niet eerder voorgekomen in de geschiedenis van onze tennisvereniging. Reden voor ons als jeugdcommissie om Jim in de schijnwerpers te zetten middels een klein interview. En om tegelijk alle leden kennis te laten maken met dit bijzondere talent.

Was het moeilijk om de Masters te winnen, want je was niet als eerste geplaatst?

Het viel wel mee, want de eerste drie partijen won ik vrij gemakkelijk, alleen de finale tegen Ruben van Lieshout was wel lastig. Als ik tegen Ruben speel dan gaat hij het tempo uit de wedstrijd halen en dat vind ik niet het fijnste spel om tegen te spelen. In de eerste set verloor ik met 6-3, maar daarna ging het beter in de tweede set. Ik kwam met 5-0 voor en won de set met 6-2. In de derde set kwam Ruben weer met 3-0 voor. Maar ik kwam goed terug en won daarna ook de set met 6-4.

Wat dacht je toen je met 3-0 achter kwam in die laatste set? Dacht je toen dat Ruben zou gaan winnen?

Eigenlijk denk ik nooit dat ik ga verliezen. Wel dat ik zou kunnen verliezen. Maar als ik een partij speel dan ben ik alleen maar bezig om elk punt te winnen.

Toch maak jij ook wel eens een paar fouten kort na elkaar in een wedstrijd. Ga je dan niet twijfelen?

Nee, niet echt. Als ik een paar fouten achter elkaar maak verander ik gewoon mijn spel een beetje. Dan ga ik de bal iets ruimer over het net slaan. Ik blijf wel slaan, maar neem dan in mijn diepe ballen iets minder risico.

Wat moet je ervoor doen om Brabants kampioen te worden?

Ik train vrij veel. Bij verschillende trainers/tennisscholen. Van Hulst, Amjoy en af en toe sparren bij Marell Sports. En ik doe op mijn school, het Sint-Joris College in Eindhoven, mee aan de Topsport Talentschool, waardoor ik meer kan trainen. En verder speel ik heel veel wedstrijden. Heel veel ranglijsttoernooien waar ik de beste spelers van Nederland tegenkom van mijn eigen leeftijd.

Wat wil je bereiken met tennis? Waar droom je van?

(Big smile) Proftennisser worden. Om een keer op een groot toernooi als Wimbledon te staan. Daar meedoen, dat zou ik wel graag willen.

Is Wimbledon je favoriete Grand Slam toernooi?

Nee, dan toch eerder Roland Garros omdat ze daar op gravel spelen.

Heb je nog een bekende tennisser die je bewondert?

Vooral Rafael Nadal. Misschien is hij niet het allerbeste van de toptennissers, zeker de laatste tijd niet. Maar ik vind het mooi om te zien hoe hij voor elk punt blijft vechten en nooit opgeeft.

Jim speelde een week na de Masters weer gewoon mee in de najaarscompetitie met het eerste jongensteam 11 t/m 17 jaar van Genneper Parken Tennis. Tegenstander was een team van Riel (een plaatsje onder de rook van Tilburg). Jim speelde de eerste enkel van het team en stond tegenover een jongen die, een kop groter en een rating van 6,07 even goed moest kijken om er zeker van te zijn dat hij echt tegen Jim mocht spelen. Een goed uur later en twee keer 6-0 voor Jim, wist hij hoe het was om tegen dit gedreven talentje te spelen.

BANENSTATUS

Banen bespeelbaar
Van 10 september t/m 25 oktober is de KNLTB Najaarscompetitie. Op vrijdagavond en op zaterdag en zondag tot het eind van de middag is er een drukkere bezetting. Per 1 oktober worden er minder banen verhuurd. Op dinsdag- en woensdagavond komen er zes en op donderdagavond komen er vier vrije baanuren bij. Kijk op Banenradar voor het actuele aantal vrije banen. 9 oktober 2015, Banenreservering JW Biezenaar

Copyright © 2014 Genneper Parken Tennis. Alle rechten voorbehouden.

Gebruiksvoorwaarden

Contact