MIJN GPT

Info

New or Forgotten?

KNLTB JEUGD

KNLTB Competitie kinderen t/m 12 jaar Tenniskids

Tenniskids is hét tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. Naast trainen binnen de eigen leeftijdsgroep (rood, oranje, groen) kunnen de kinderen ook competitie spelen.  Ze worden in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze niet alleen snel nieuwe vriendjes.. Door competitie te spelen leren de kinderen al heel snel wedstrijdjes te spelen en in teamverband te tennissen. 

Worldtour Rood (Mini veld - 6 t/m 9 jaar)

Voor de jongste tennissers wordt  er op een aantal zondagen in het voorjaar  (en najaar) in de World Tour gespeeld; dit is een toernooitje van 9:00 tot ca. 11:00u samen met andere verenigingen. Er wordt een aantal korte partijen (enkels) gespeeld tot 7 punten op mini baantjes. Een team bestaat uit 1-12 spelers, jongens en meisjes spelen door elkaar. Kosten: EUR. 25 per team

Vaak zijn de rode spelertjes nog erg jong en speels. We houden hier bij GPT rekening mee,  door wanneer het kan naast de wedstrijdjes ook andere leuke bal/tennisspelletjes te organiseren voor de kinderen. Vaak betrekken we hier de trainers van Marell Sports bij. Kortom een gezellige ochtend met allerlei tennisgerelateerde activiteiten.

Speeldata voor rood en oranje

Speeldata voor rood en oranje

Worldtour Oranje (Driekwart veld - 8 t/m 11 jaar)

Voor de oranje tennissers wordt er een aantal zondagen in voor-en najaar in de World Tour gespeeld; dit is een toernooitje van 9:00 tot ca.12:00u samen met andere verenigingen. Er wordt een aantal korte partijen gespeeld (enkels en dubbels) om 5 games op ¾ banen. Een team bestaat uit minimaal 2 en maximaal 6 spelers,  jongens en meisjes spelen door elkaar. Afwisselend wordt op de eigen club en bij andere verenigingen gespeeld.  Kosten: EUR. 25 per team

Deze tennisochtend wordt bij GPT aangekleed met iets lekkers te eten en te drinken voor de kinderen. Behalve wedstrijdervaring op doen staat bij GPT ook voorop dat deze ochtend ook vooral gezellig moet zijn. 

Opstellingen

Opstellingen

Competitie Groen (Heel veld - 10 t/m 12 jaar)

Competitie Groen (Heel veld - 10 t/m 12 jaar)

Vanaf 2017 spelen de groene tennissers op zondagochtend vanaf ca. 8.30 – 12.00u. Er worden 4 enkels en 2 dubbels gespeeld over 2 gewonnen sets (t/m 4 games), met evt. een beslissende tiebreak i.p.v. een derde set. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers, jongens en meisjes spelen door elkaar. Kosten: EUR. 37 per team

Tijdens de groene competitie wordt er bij GPT van de teams verwacht dat ze tegenstanders gastvrij ontvangen. Vaak wordt dit ingevuld met iets lekker te eten en te drinken bij aankomst. Teams zijn vrij om hier hun eigen invulling aan te geven. Sommige teams kiezen ervoor om na het spelen van de wedstrijden ook nog iets kleins aan te bieden. Wat een leuke manier is om samen met de tegenstanders de sportieve ochtend af te sluiten. 

KNLTB Competitie Geel kinderen vanaf 12 jaar

KNLTB Competitie Geel kinderen vanaf 12 jaar

De zogenaamde Competitie Geel is ingedeeld voor kinderen t/m 14 en kinderen t/m 17. Op een hele baan wordt gespeeld op zondag in jongens-, meisjes- of gemengde teams met gele tennisballen. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers. De minimum leeftijd voor deze competitie is 11 jaar. Deelname per team kost per team 37 euro.

Voorafgaand aan de competitie wordt vaak een clinic door de tennisscholen georganiseerd. Om jullie wat speltips mee te geven. De competitie wordt ook officieel afgesloten. Kampioenen worden gehuldigd en er wordt samen gegeten.

Op de KNLTB site is zeer uitgebreide informatie te vinden over de verschillende competitievormen. 

Competitie clinic

Ter voorbereiding op de KNLTB Tenniskids Worldtour competitie geven de trainers van Marell Sports een competitieclinic. In het voorjaar speciaal voor oranje en groene spelers. Hierin  worden de puntjes op de “í” gezet. Hoe gaat ook alweer de puntentelling, hoe werkt een dubbelspel precies, waar moet je staan, hoe kun je tactische spelen. Allemaal dingen die aan bod komen tijdens de clinic. Erg leerzaam dus, maar ook vooral gezellig.  Zeker als je samen met je teamgenootjes inschrijft. Een betere voorbereiding op de competitie kun je eigenlijk niet krijgen.

Copyright © 2014 Genneper Parken Tennis. Alle rechten voorbehouden.

Gebruiksvoorwaarden

Contact