MIJN GPT

Info

New or Forgotten?

INTERNE COMPETITIE

Tijdschema A en B Poule (dinsdag en woensdag)

Tijdschema A en B Poule (dinsdag en woensdag)

TEAM CAPTAINS

Teamcaptains

Klik hier voor de teamcaptains.

LET OP: Je moet eerst inloggen bij MIJN GPT met je persoonlijke toegangscode en wachtwoord.

SCHEMA

Speelschema A en B Poule (dd 27 okt, 2018 )

Speelschema A en B Poule (dd 27 okt, 2018 )

Tijdschema C Poule (Vrijdag)

Tijdschema C Poule (Vrijdag)

Speelschema C Poule (dd 27 okt, 2018 )

Speelschema C Poule (dd 27 okt, 2018 )

Competitiereglement IWC 2018-2019

In situaties waarin dit reglement niet voorziet beslist de organisatie.
Het e-mailadres van de organisatie is internecompetitie@gptennis.nl (ic@gptennis.nl)

 

Indeling

De competitie heeft dit jaar 2 poules met elk acht teams, en 1 poule van 7 teams. De indeling van de poules is op basis van behaalde resultaten in de vorige ronde en bij een nieuw team op basis van sterkte. De teams die na een ronde op de 1e plaats staan spelen de volgende IWC in een hogere poule en de teams die op de laatste plaats staan spelen de volgende ronde in een lagere poule.  Teams waarvoor dit van toepassing is kunnen verzoeken toch in dezelfde poule te mogen spelen in plaats van te promoveren/degraderen. Zij komen dan op de wachtlijst, en zullen toegelaten worden als er na het sluiten van de inschrijving nog een plek is in de gewenste poule.

 

De wedstrijden

De A-poule speelt op dinsdagavond, de B-poule speelt op woensdagavond en de C-poule speelt op vrijdagavond tussen 13 november en uiterlijk 1 april. Op deze avonden zijn er twee wedstrijden uit één poule. Een wedstrijd bestaat uit 4 partijen (DD / HD en 2x GD). Een partij bestaat uit twee sets óf duurt 55 minuten, welke het eerst wordt bereikt.

Games worden gespeeld volgens het 'Beslissend Punt Systeem'. Bij een stand van 40-gelijk wordt om één beslissend punt gespeeld. De ontvangers kiezen om de service aan de rechter of aan de linkerkant van hun speelhelft te ontvangen. De spelers van het ontvangende team mogen daarbij niet van plaats wisselen. Het team dat het beslissend punt wint, wint de game. In een gemengd dubbelspel moet de speler van hetzelfde geslacht als de serveerder het beslissend punt ontvangen.

Een set stopt:

als een team 6 gamepunten heeft en het verschil in gamepunten 2 of meer dan 2 is, bij de stand 7-5 of 6-6 (er wordt geen tiebreak gespeeld) of als de speeltijd om is.

 

Ballen

Er wordt met eigen tennisballen gespeeld.

 

Speeldata en aanvangstijden

In het speelschema staan speeldata en aanvangstijden.

Teams worden verzocht vijf minuten vóór aanvang van de eerste partij aanwezig te zijn. De eindtijd van de partij graag zelf in de gaten houden.

De wedstrijden worden verschoven in tijd gespeeld. De 1e wedstrijd start om 19.30 uur en de 2e wedstrijd om 20.25 uur.

De teams die het eerst beginnen (1e wedstrijd) spelen hun DD en HD van 19:30 tot 20:25, hebben dan pauze en spelen dan hun GD’s. De teams die later beginnen (2e wedstrijd)  spelen hun DD en HD van 20:25 tot 21:20, dan pauze en dan hun GD’s. Zie hiervoor het speelschema. Bij meer of minder beschikbare banen kan het nodig zijn het schema aan te passen.

 

Bardienst

De teams hoeven dit jaar geen bardiensten te draaien. 

 

Pauze

Afhankelijk van het aantal beschikbare banen is er tussen de DD/HD en de GD’s is bij de eerste wedstrijd een pauze van 55 minuten. De 2e wedstrijd heeft een pauze van 30 minuten. Indien mogelijk is het toegestaan de partijen van 2e wedstrijd vroeger te starten dus om geen of een kortere pauze te nemen.

 

Puntentelling

De puntentelling is conform KNLTB per set (1-0, ½-½, 0-1)  met twee aanpassingen:

Bij 6-6 wordt er geen tiebreak gespeeld maar wordt het ½-½.
Bij 1 game verschil is het al setwinst (6-5 in de tweede set betekent 1-0)
Als de speeltijd van een partij om is en de 1e game van de tweede set is nog niet gestart, krijgen beide teams ½ punt voor deze niet gespeelde set.

Het aantal punten van een wedstrijd is de som van het aantal behaalde partijpunten in die wedstrijd. De som van de door de twee teams behaalde wedstrijdpunten is altijd 8.

Bijvoorbeeld

De aanvoerders moeten zelf de standen invullen op de site: Dit kan ook met de mobiele telefoon gelijk na de wedstrijden! Let op dat je speelschema/poule (zie onder) moet selecteren: alleen daar staan alle 4 de wedstrijden. ( Zou je de planning selecteren dan zie je maar 1 wedstrijd )

Lukt het echt niet, mail de uitslag dan naar info@gptennis.nl en ic@gptennis.nl, dan zorgen wij ervoor. 

 

Eindstand

De eindstand van een team na een ronde is de som van alle in die ronde behaalde partijpunten. In elke poule komt het team met de meeste partijpunten op de 1e plaats, dat met de op een na meeste punten op de 2e plaats, enz.
Wanneer twee teams in een poule dezelfde eindstand hebben wordt de volgorde bepaald door:

het resultaat van hun onderlinge wedstrijd, als dit onbeslist is door
het saldo van het aantal gamepunten in hun onderlinge wedstrijd en als dit onbeslist is door
een beslissingswedstrijd

 

Verhinderingen en inhaalwedstrijden 

Als iemand uit een team verhinderd is zorgt de aanvoerder voor een vervanger van ongeveer dezelfde speelsterkte. Dit kan iemand van de invallerslijst zijn of iemand uit eigen kring.

Als een team echt een wedstrijd niet op de geplande datum kan spelen meldt de aanvoerder dit minstens één week vooraf aan de organisatie en aan de aanvoerder van de tegenstanders.

Indien een team onaangekondigd niet komt opdagen, meldt de aanvoerder van de tegenstander dit aan de organisatie. Het verzakende team krijgt geen punten en de tegenstander krijgt 8 punten.

Als wedstrijden door weersomstandigheden of baanomstandigheden niet door gaan meldt de organisatie dit aan de aanvoerders. De aanvoerders geven dit door aan hun teamleden. De aanvoerders spreken onderling af wanneer zij een wedstrijd inhalen en geven de inhaaldatum door aan de organisatie. Inhalen bij voorkeur op de eerstvolgende inhaalavond of eerder.

 

Taken aanvoerders

Een aanvoerder:

- geeft een vervanger door aan de organisatie als hij zijn taken niet kan uitvoeren

- zorgt voor vervanging als een teamlid niet kan spelen

- brengt zijn teamleden op de hoogte als een wedstrijd is afgelast

- zorgt ervoor dat zijn team op tijd voor een wedstrijd aanwezig is

- registreert in overleg de uitslag van de partijen in op de site

 

Copyright © 2014 Genneper Parken Tennis. Alle rechten voorbehouden.

Gebruiksvoorwaarden

Contact