MIJN GPT

Info

New or Forgotten?

INTERNE ZOMER COMPETITIE

Interne Zomer Competitie IZC 20181

De IZC gaat maandag 16 april van start. Op de website van GPT of via de App zijn de poules, speelschema’s, uitslagen en standen te vinden onder tennissen>competitie>interne zomercompetitie en onder toernooien in de App.

In afwijking van vorig jaar worden de verschillende disciplines op vaste dagen gespeeld. De verdeling over de dagen is als volgt:

maandag: damesenkel en herendubbel;
dinsdag: gemengd dubbel;
woensdag: herenenkel;
donderdag: damesdubbel.

Bij zowel de enkel- als dubbelspelen mogen reserves of invallers van ongeveer gelijke sterkte gebruikt worden. Als reserves hebben zich de volgende leden opgegeven:

Marijel Monasch, sterkte 8;
Linda Voogt, sterkte 8;
Remco Fransen, sterkte 7;
Daniël Tromp, sterkte 7 (alleen dubbels);
Remco Poulus, sterkte 8;
Hans Gorris, sterkte 7 (alleen dubbels)

De uitslag van de partij moet door de winnaar via de GPT-site of via de App worden ingevuld. Invullen doe je door op “bekijken” te klikken achter de poule waar je in speelt. Er verschijnt dan een speelschema. Zoek daarin je partij. Je kunt nu de uitslag invullen door bij je partij op de “U” te klikken. Kies bij “uitslag” de winnaar of geef een gelijkspel aan. Je kunt de setstand(en) invullen door op “V” te klikken. Er verschijnen dan een aantal setstanden die je kunt aanklikken. Staat je setstand er niet bij dan moet je de setstand zelf invullen. Als de tegenstander(s) niet zijn komen opdagen of wanneer de partij is afgebroken, kun je de reden daarvoor aangeven, en de winnaar invullen. Klik na het invullen op “vastleggen”, “venster sluiten” en ga dan weer terug via “naar speelschema”. De setstand(en) is(zijn) zichtbaar in het speelschema en de tussenstand van de poule is automatisch aangepast.

De organisatie is in handen van Hans Gorris en Lex van Schoonhoven. Het contact van de deelnemers met de organisatie vindt plaats via ic@gptennis.nl.

Veel plezier.

 

Regelement Interne Zomer Competitie (2018)

 1. De speeltijd bedraagt maximaal 60 minuten waarbij voor het inspelen 5 minuten wordt gerekend;
   
 2. Partijen kunnen niet meer verzet worden naar een andere dag. Alleen zijn er incidenteel mogelijkheden om binnen een geplande dag het aanvangstijdstip van de partij aan te passen. Bij zowel de enkel- als dubbelspelen mogen reserves of invallers van gelijke sterkte gebruikt worden om de partijen toch te kunnen spelen. Als de partij echter geen doorgang kan vinden heeft de schuldige reglementair met 6-0 6-0 verloren;
   
 3. Als puntentelling en standberekening wordt het Zwitserse systeem gebruikt.        Globaal gelden hiervoor de volgende regels:
 • De eerste set wordt gespeeld totdat een speler of koppel de 6 games heeft bereikt met dien verstande dat bij de stand 5-5 wordt doorgespeeld tot 7-5 of 6-6. Er wordt dus geen tie-break gespeeld. Daarna begint men aan de tweede set. Is in de eerste set het verschil in games 4 of meer dan is de stand in winstpunten 4-0, is het verschil 3 of 2 games dan is de stand 3-1 en is het verschil 1 of 0 games dan is de stand gelijk 2-2;
 • Is de speeltijd al verstreken voordat de eerste set is afgerond moet voor de niet gespeelde tweede set de gelijke stand 0-0 ingevuld worden. Dat betekent concreet dat bij een 5-2 eindstand voor de eerste set 3-1 aan winstpunten geldt en voor de niet gespeelde tweede set 2-2 aan winstpunten zodat uiteindelijk in de definitieve uitslag 5-3 komt te staan;
 • Als de tijd voorbij is tijdens het spelen van de tweede set gelden voor de winstpunten van die set dezelfde regels als bij de eerste set. Is de eindstand bijvoorbeeld 6-2/0-2 dan geeft dat 4-0/1-3 winstpunten in totaal dus 5 winstpunten voor de ene speler/koppel en 3 winstpunten voor de andere speler/koppel;
 • Zijn er binnen de tijd twee sets gespeeld dan is de partij afgelopen en geldt voor de winstpunten voor beide sets dezelfde regels
 1. De uitslag van de partij moet door de winnaar via de GPT-site of de app op de i-phone worden ingevuld;
   
 2. Aan het einde van de competitie wordt de eindstand opgemaakt in de poule. De volgorde in de stand is als volgt:
 • Bovenaan staat de speler/het koppel met de meeste winstpunten;
 • Bij een gelijk aantal winstpunten geldt hierna het onderling resultaat;
 • Nog steeds gelijk: het hoogste saldo in games;
 • ​Nog steeds gelijk: het “lot”.
 1. Indien één speler/koppel op de baan staat en de tegenpartij niet is komen opdagen, wordt de partij reglementair gewonnen met 6-0 6-0 wat resulteert in een stand van 8-0 aan winstpunten;
   
 2. Met betrekking tot de promotie/degradatieregeling geldt dat in het volgende jaar in principe de nummer 1 in de poule promoveert en de laatste in de poule degradeert.

Instructie om uitslagen in te vullen

Log in en ga naar pagina tennissen-> competitie-> interne zomercompetitie en scrol naar beneden naar speelschema’s. Klik op bekijken achter de poule waar je in speelt. Er verschijnt dan een speelschema. Zoek daarin je partij. Je kunt nu de uitslag invullen door bij je partij op de U te klikken.

 

Kies bij UITSLAG voor winnaar of geef een gelijkspel aan. Je kunt de setstand(en) invullen door op v te klikken. Er verschijnen dan een aantal setstanden die je kunt aanklikken. Staat je setstand er niet bij dan moet je de setstand zelf invullen. Als de tegenstander(s) niet zijn komen opdagen of wanneer de partij is afgebroken, kun je de reden daarvoor aangeven. Klik na het invullen op vastleggen en daarna op naar speelschema. De setstand(en) is(zijn) zichtbaar in het speelschema en de tussenstand van de poule is automatisch aangepast.

 

Als je een partij wil verzetten en je de gegevens van een tegenstander(s) wilt opzoeken moet je naar het pouleschema gaan, dan naar de betreffende persoon en dan klikken op het ? achter de naam.

Speelschema's

Categorie Schema
Damesenkel Bekijken
Categorie Schema
Damesdubbel Bekijken
Categorie Schema
Herenenkel Bekijken
Categorie Schema
Herendubbel Bekijken
Categorie Schema
Gemengddubbel Bekijken

PLANNING

DAMES ENKEL
Datum Overzicht
Ma 16 Apr 18 Bekijken
Ma 23 Apr 18 Bekijken
Ma 30 Apr 18 Bekijken
Ma 07 Mei 18 Bekijken
Ma 14 Mei 18 Bekijken
Ma 28 Mei 18 Bekijken
Ma 04 Jun 18 Bekijken
Ma 18 Jun 18 Bekijken
Ma 25 Jun 18 Bekijken
Ma 02 Jul 18 Bekijken
DAMES DUBBEL
Datum Overzicht
Do 19 Apr 18 Bekijken
Do 26 Apr 18 Bekijken
Do 03 Mei 18 Bekijken
Do 17 Mei 18 Bekijken
Do 24 Mei 18 Bekijken
Do 31 Mei 18 Bekijken
Do 07 Jun 18 Bekijken
Do 21 Jun 18 Bekijken
Do 28 Jun 18 Bekijken
Do 05 Jul 18 Bekijken
HEREN ENKEL
Datum Overzicht
Wo 18 Apr 18 Bekijken
Wo 25 Apr 18 Bekijken
Wo 02 Mei 18 Bekijken
Wo 09 Mei 18 Bekijken
Wo 16 Mei 18 Bekijken
Wo 23 Mei 18 Bekijken
Wo 30 Mei 18 Bekijken
Wo 06 Jun 18 Bekijken
Wo 20 Jun 18 Bekijken
Wo 27 Jun 18 Bekijken
Wo 04 Jul 18 Bekijken
HEREN DUBBEL
Datum Overzicht
Ma 16 Apr 18 Bekijken
Ma 23 Apr 18 Bekijken
Ma 07 Mei 18 Bekijken
Ma 14 Mei 18 Bekijken
Ma 04 Jun 18 Bekijken
Ma 18 Jun 18 Bekijken
Ma 25 Jun 18 Bekijken
Ma 02 Jul 18 Bekijken
GEMENGD DUBBEL
Datum Overzicht
Di 17 Apr 18 Bekijken
Di 24 Apr 18 Bekijken
Di 01 Mei 18 Bekijken
Di 08 Mei 18 Bekijken
Di 15 Mei 18 Bekijken
Di 22 Mei 18 Bekijken
Di 29 Mei 18 Bekijken
Di 05 Jun 18 Bekijken
Di 19 Jun 18 Bekijken
Di 26 Jun 18 Bekijken
Di 03 Jul 18 Bekijken

Copyright © 2014 Genneper Parken Tennis. Alle rechten voorbehouden.

Gebruiksvoorwaarden

Contact